W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do Państwa indywidualnych potrzeb i preferencji, w celu emisji możliwie indywidualnie przygotowanej reklamy. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących przechowywania i uzyskiwania dostępu do cookies przy pomocy ustawień przeglądarki lub urządzenia końcowego, z których Państwo korzystacie.
Zamknij

Wróć

Pierogi ruskie


Masa opakowania jednostkowego: 2,5 kg
Masa opakowania zbiorczego: 2x2,5 kg
Ilość sztuk w opakowaniu jednostkowym: 75
Kod EAN opakowania jednostkowego: 5902885001569
Kod EAN opakowania zbiorczego: 5902885002610
 

Produkt głęboko mrożony

Nadzienie: ziemniaczano-serowo-cebulowe
Składniki: mąka pszenna, ziemniaki (26%), woda, ser twarogowy (7%), cebula (1,5%), sól, masa jajowa, olej rzepakowy, przyprawy.

 


Sposób przygotowania: pół kilograma zamrożonych pierogów wrzucać pojedynczo na 3 litry posolonego wrzątku, tak by nie przerywać wrzenia. Do czasu wypłynięcia produktu na powierzchnię stosować duży ogień i nie mieszać. Od momentu ponownego zawrzenia zmniejszyć płomień i gotować 12 minut. Przygotowując większą ilość produktu należy proporcjonalnie zwiększyć ilość wody. Przy większej ilości wsadu czas gotowania może się odpowiednio wydłużyć. Ugotowany produkt wyjmować przy użyciu łyżki cedzakowej.
 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna677 kJ/160 kcal
Tłuszcz1g
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone0,9 g
Węglowodany31g
w tym Cukry3,5 g
Białko5,7 g
Sól0,55g

Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6ºC: 1 tydzień
- w temperaturze -12ºC: 1 miesiąc
- w temperaturze -18ºC: do daty minimalnej trwałości
Należy spożyć przed: data minimalnej trwałości i numer partii wzdłuż pionowego zgrzewu na opakowaniu.
Nie zawiera barwników
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
W zakładzie są używane następujące składniki alergenne: jaja oraz surowce zawierające gluten, mleko i gorczycę.