W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do Państwa indywidualnych potrzeb i preferencji, w celu emisji możliwie indywidualnie przygotowanej reklamy. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących przechowywania i uzyskiwania dostępu do cookies przy pomocy ustawień przeglądarki lub urządzenia końcowego, z których Państwo korzystacie.
Zamknij

Wróć

Kluski śląskie z dziurką


Masa opakowania jednostkowego: 2,5 kg
Masa opakowania zbiorczego: 2x2,5 kg
Ilość sztuk w opakowaniu jednostkowym: 145
Kod EAN opakowania jednostkowego: 5902885000777
Kod EAN opakowania zbiorczego: 5902885002641

Produkt głęboko mrożony

Składniki: ziemniaki (66%), skrobia ziemniaczana, woda, skrobia modyfikowana, płatki ziemniaczane (4,5%), masa jajowa, sól, olej rzepakowy, barwnik: karoteny.  Produkt może zawierać gluten.

UWAGA! Doskonałe zamiast ziemniaków. Pomagają w szybkim przygotowaniu ciepłego posiłku.


Sposób przygotowania: Zagotuj 3 litry posolonej wody z dodatkiem jednej łyżki stołowej oleju. Wrzuć pół kilograma zamrożonego wyrobu. Energicznie zamieszaj i stosuj duży ogień. Po wypłynięciu klusek na powierzchnię zmniejsz płomień i gotuj 3 minuty. Ugotowany produkt wyjmuj przy użyciu łyżki cedzakowej.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna624 kJ / 147 kcal
Tłuszcz0,6 g
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone<0,1 g
Węglowodany32 g
w tym Cukry0,9 g
Białko1,9 g
Sól0,91 g

Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6ºC: 1 tydzień
- w temperaturze -12ºC: 1 miesiąc
- w temperaturze -18ºC: do daty minimalnej trwałości
Należy spożyć przed: data minimalnej trwałości i numer partii wzdłuż pionowego zgrzewu na opakowaniu.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
W zakładzie są używane następujące składniki alergenne: jaja oraz surowce zawierające gluten, mleko i gorczycę.