W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do Państwa indywidualnych potrzeb i preferencji, w celu emisji możliwie indywidualnie przygotowanej reklamy. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących przechowywania i uzyskiwania dostępu do cookies przy pomocy ustawień przeglądarki lub urządzenia końcowego, z których Państwo korzystacie.
Zamknij

Wróć

Kopytka ziemniaczane


Masa opakowania jednostkowego: 2,5 kg
Masa opakowania zbiorczego: 2x2,5 kg
Ilość sztuk w opakowaniu jednostkowym: 262
Kod EAN opakowania jednostkowego: 5902885001538
Kod EAN opakowania zbiorczego: 5902885002580
 

Produkt głęboko mrożony

Składniki: ziemniaki, woda, skrobia ziemniaczana, płatki ziemniaczane, sól.
UWAGA! Doskonałe zamiast ziemniaków. Pomagają w szybkim przygotowaniu ciepłego posiłku.

 


Sposób przygotowania: pół kilograma zamrożonych kopytek wrzucać pojedynczo na 3 litry posolonego wrzątku, tak by nie przerywać wrzenia. Do czasu wypłynięcia produktu na powierzchnię stosować duży ogień i nie mieszać. Od momentu ponownego zawrzenia zmniejszyć płomień i gotować 3 minuty. Przygotowując większą ilość produktu należy proporcjonalnie zwiększyć ilość wody. Przy większej ilości wsadu czas gotowania może się zmienić. Ugotowany produkt wyjmować przy użyciu łyżki cedzakowej.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna631 kJ/149 kcal
Tłuszcz<0,3 g
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g
Węglowodany34,3 g
w tym Cukry1,3 g
Białko1,7 g
Sól0,9 g

Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6ºC: 1 tydzień
- w temperaturze -12ºC: 1 miesiąc
- w temperaturze -18ºC: do daty minimalnej trwałości
Należy spożyć przed: data minimalnej trwałości i numer partii wzdłuż pionowego zgrzewu na opakowaniu.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
W zakładzie są używane następujące składniki alergenne: jaja oraz surowce zawierające gluten, mleko i gorczycę.